Сервизно обслужване на леки автомобили и микробуси
Сервизно обслужване на леки автомобили и микробуси
|

Варна, бул. Хр. Смирненски 29

|

Пн-Нд 9:00 - 18:00

|

Смяна на антифриз във Варна

Цена за труд от

60 BGN

Записване за услуга


Благодарим Ви! Заявката беше успешно изпратена, ще се свържем с Вас в най-кратък срок!

Цената на услугата може да варира в зависимост от годината на производство и километрите на вашия автомобил.

избираме само най-доброто arrow

motul
mobile
shell
castroll
Смяна на антифриз във Варна

Осигурете оптимална работа на Вашия автомобил със смяна на антифриз в OnDrive – Варна

Ролята на антифриза (охладителна течност) за колата Ви

Смяна на антифриз - Топ Цени - Варна - Изображение 1

Антифризът, известен още като охладителна течност, е ключов елемент за поддържане на оптималната работа на двигателя на автомобила. Той предотвратява замръзването на охладителната система през зимата и помага за охлаждането на двигателя през лятото, като по този начин предпазва от прегряване.

Видове антифризи

Има различни видове, включително:

  • син – неговите съставки осигуряват свойствата на замразяване и кипене, като е подходящ за повечето стандартни превозни средства. Има температура на замръзване от -25 до -30 °C и температура на кипене от 110 до 120 °C;
  • червен – съдържа добавки, които предпазват от корозия и образуване на варовик, поради което предлагат по-дълъг живот на продукта. Неговата температура на замръзване е от -35 до -40 °C, а тази на кипене – от 120 до 130 °C;
  • органичен – това е най-новият вид, представляващ комбинация от предходните два. Поради това, предлага по-добра защита и е по-екологичен избор. Той е с температура на замръзване от -35 до -40 °C и такава на кипене – от 130 до 140 °C;

Смяна на антифриз - Топ Цени - Варна - Изображение 2

Правилният вид се избира спрямо ръководството на производителя, където е посочено кой вид и стандарт е подходящ за дадения автомобил.

Кога е необходима смяна на антифриза в автомобила?

Смяната трябва да се извършва редовно, за да се гарантира ефективността на охладителната система. Препоръчително е това да става на всеки две години или според указанията на производителя на превозното средство.

Как сменяме антифриза в OnDrive Варна?

Извършваме машинна смяна, като процесът включва:

  1. Загряване на превозното средство. Първата стъпка изисква колата да загрее до нужната работна температура.
  2. Източване на стария антифриз. Необходимо е внимателното източване на старата течност от охладителната система, за да не се смеси с новия.
  3. Проверка и почистване. След това се прави оценка на състоянието на радиатора, маркучите и свързващите елементи, както и се почиства системата, за да се гарантира, че новата течност ще циркулира ефективно.
  4. Запълване с нов антифриз. При запълването с нов се използват висококачествени продукти, които са подходящи за конкретния модел и марка автомобил. Това осигурява оптимална защита от замръзване и прегряване.
  5. Проверка за течове и ефективност. Последната стъпка включва проверка за течове и тестване на ефективността на охладителната система, за да се гарантира, че работи както трябва.

В нашия сервиз се придържаме към строги стандарти за качество и прецизност при смяната или други видове ремонти, за да може вашето превозно средство винаги да е готов за път, независимо от метеорологичните условия.

Защо да се доверите на OnDrive за смяна на антифриз във Варна?

Изборът на OnDrive ви осигурява професионално обслужване от опитни механици, използване на висококачествени консумативи, конкурентни цени и прозрачност при ценообразуването.

Смяна на антифриз - Топ Цени - Варна - Изображение 3

Отзиви от наши клиенти

Георги Петров, 29 години.

"След смяната на антифриза в сервиза, колата ми работи по-гладко и ефективно. Благодаря за професионалното обслужване!"

Стилиян Иванов, 42 години.

"Отидох в OnDrive и останах изключително доволен. Бързо, качествено и на добри цени."

За да осигурите дълготрайна и безпроблемна работа на Вашия автомобил, изберете OnDrive Варна за смяна на антифриза. Нашите специалисти гарантират качествено и надеждно обслужване, което ще поддържа колата ви в оптимално състояние. Посетете ни още днес и се уверете в професионализма и експертизата, които предлагаме.
 

Често задавани въпроси

Може ли използването на неподходящ антифриз да повреди автомобила ми?

Да, използването на неподходящ антифриз може да доведе до повреди в охладителната система и двигателя. Важно е да използвате антифриз, който е специфичен за вашата марка и модел автомобил, според указанията на производителя.

Как мога да разбера кога антифризът в моя автомобил е станал неефективен?

Промяна в цвета на антифриза, присъствието на частици или намалена ефективност на охлаждане могат да бъдат индикатори, че е време за смяна на антифриза. Редовният технически преглед и проверка от специалист също са важни за определяне на състоянието на охладителната течност.

Какви са рисковете от отлаганете на смяната на антифриза?

Отлагането на смяната на антифриза може да доведе до проблеми като корозия, образуване на отлагания в охладителната система, прегряване на двигателя и дори сериозни повреди. Редовната смяна предотвратява тези рискове и удължава живота на двигателя.

Възможно ли е да смесвам различни видове антифриз?

Не е препоръчително да смесвате различни видове антифриз, тъй като това може да намали ефективността им и да доведе до химически реакции, които могат да увредят охладителната система.

Има ли значение времето на годината при смяната на антифриза?

Въпреки че антифризът е изключително важен през зимата за предотвратяване на замръзване, е важно да се поддържа подходящо ниво и качество на антифриза през цялата година, за да се гарантира правилното охлаждане и защита на двигателя.
Отзиви от нашите клиенти
Захари

17.12.23

OnDrive смениха антифриза в моята кола бързо и ефективно. Уверен съм, че автомобилът ми е в надеждни ръце.

Станчо Колев

30.01.24

За смяната на антифриза си избрах този сервиз и не съжалявам. Работата беше извършена внимателно и бързо. Останах доволен от прозрачността на цените и качеството на антифриза

Оставете вашия коментар


Благодарим Ви! Вашият коментар е изпратен успешно!

Отзиви от нашите клиенти
BSEZC Cluster

12.07.23

Krasimir Lesidrenski

10.07.23

Yuri Nikolov

07.07.23

Елена Нетронина

28.06.23

Мартин Стоянов

21.06.23

Veselina Stoykova

09.05.23

Martin Georgiev

01.05.23

Ruen Stoilov

28.04.23