Сервизно обслужване на леки автомобили и микробуси
Сервизно обслужване на леки автомобили и микробуси
|

Варна, бул. Хр. Смирненски 29

|

Пн-Нд 9:00 - 18:00

|

Смяна на тампон на амортисьор във Варна

Цена за труд от

60 BGN

Бонусите ще бъдат кредитирани

+5 бонуси

Записване за услуга


Благодарим Ви! Заявката беше успешно изпратена, ще се свържем с Вас в най-кратък срок!

Цената на услугата може да варира в зависимост от годината на производство и километрите на вашия автомобил.

избираме само най-доброто arrow

motul
mobile
shell
castroll
Смяна на тампон на амортисьор във Варна

Смяната на тампон на амортисьор е ключова процедура за поддържане на оптималната работа на ходовата част. Тази услуга осигурява не само повишена стабилност и комфорт, но и предпазва частите на автомобила от износване, което може да доведе до скъпоструващи ремонти.

Симптоми на износени тампони и необходимост от смяна

Тампоните на амортисьорите са изработени от висококачествени гумени материали, които осигуряват еластичност и издръжливост. Тяхното предназначение е да поглъщат ударите и вибрациите по време на движение, което значително намалява шумовете от скърцане, често срещани при износени компоненти.

Разпознаването на симптомите е ключово за своевременната им смяна. Някои от най-честите признаци включват:

  • неприятни шумове като драскане или почукване, идващи от окачването – този симптом е често срещан знак за повредени или износени тампони, където липсата на адекватна амортизация води до директен контакт между металните части. Шумът се усилва при преминаване през неравности или при динамично шофиране;

  • усещане за нестабилност и промени в управлението – износването на тампоните може да доведе до усещане за несигурност и нестабилност при управление, особено при завиване или промени в скоростта. Това се дължи на намалената способност на окачването да поддържа автомобила стабилен;

  • повишена тенденция за увличане на автомобила встрани, което указва за изменена геометрия – когато тампоните на амортисьорите са износени, това може да доведе до промяна в геометрията на окачването. Така превозното средство може да започне да се увлича към едната страна, което е индикатор за сериозен проблем и налага незабавна проверка и корекция.

Тези симптоми обикновено водят до необходимостта от диагностика в надежден автосервиз, където професионалисти да определят точното състояние на тампоните и да извършат необходимите процедури за тяхната смяна.

Имайте предвид, че обикновено пробегът, който издържат горните и долните тампони на амортисьорите е еднакъв, а това означава, че ако единият е смачкан или скъсан, съвсем скоро ще ви се наложи да сменяте и другия.

Защо да изберете Ondrive за смяна на тампон на амортисьор?

За оптимални резултати и гарантирано качество, смяната на тампон на амортисьор трябва да се извършва от опитни механици. Точното разположение на тампоните в окачването е от съществено значение за тяхната ефективност, а правилният монтаж предотвратява бързото им износване и късане.

В автосервиз OnDrive предлагаме професионална диагностика и замяна, гарантиращи възстановяване на характеристиките на окачването и повишаване на безопасността при шофиране. При нас може да се ползвате от качествено и бързо обслужване на изгодна цена. Посетете ни на адрес Варна, бул. Хр. Смирненски 29, като преди това запазите час на телефон +359 87 541 96 50 или онлайн през контактната ни форма.

Оставете вашия коментар


Благодарим Ви! Вашият коментар е изпратен успешно!

Отзиви от нашите клиенти
BSEZC Cluster

12.07.23

Krasimir Lesidrenski

10.07.23

Yuri Nikolov

07.07.23

Елена Нетронина

28.06.23

Мартин Стоянов

21.06.23

Veselina Stoykova

09.05.23

Martin Georgiev

01.05.23

Ruen Stoilov

28.04.23